Κινούμαι Ηλεκτρικά 3
20Μάι, 24 20 Μαΐου, 2024Επιδότηση
  • 1 εμφάνιση
  • από EVPOWER

Όπως όλοι γνωρίζουμε το Πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” ολοκληρώθηκε 30/04/2024. Έκτοτε, η αγορά αναμένει την έναρξη του Γ’ κύκλου του Προγράμματος.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών (σε αυτό το Υπουργείο εντάσσεται πλέον το Πρόγραμμα) προανήγγειλε το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 και ανέφερε κάποιες από τις αλλαγές που θα περιλαμβάνει το νέο Πρόγραμμα Επιδότησης της ηλεκτροκίνησης. Όπως ανέφερε ο Υπουργός, η επιδότηση για τα Φυσικά Πρόσωπα αναμένεται να είναι μεγαλύτερη. Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθεί το ποσό της επιδότησης για την απόσυρση παλαιού αυτοκινητού με σκοπό να δοθεί κίνητρο για την αντικατάσταση του γηραιού στόλου αυτοκινήτων που διαθέτει η Ελλάδα.

Όσον αφορά την επιδότηση για αγορά φορτιστή, αυτή αναμένεται να παραμείνει στα 500€ για Φ.Π. και 400€ για τις Εταιρείες.

Κατά την έναρξή του, αναμένεται να δέχεται αναδρομικές αιτήσεις για όσα οχήματα αγοράστηκαν από 01/05/2024 και έπειτα, δηλαδή την ημερομηνία που ουσιαστικά έληξε ο προηγούμενος κύκλος.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πόσα της επιδότησης, τους όρους, και τη χρονική διάρκεια του Προγράμματος αναμένουμε να δούμε στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.