Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητητα φόρτισης ενός ηλεκτρικού οχήματος όπως:

  • Χωρητικότητα μπαταρίας: Οι μεγαλύτερες μπαταρίες θέλουν περισσότερο χρόνο φόρτισης.
  • Κατάσταση μπαταρίας (γεμάτη/άδεια): Η διάρκεια της φόρτισης εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης που βρίσκεται η μπαταρία τη δεδομένη χρονική στιγμή.
  • Μέγιστη απoρροφoύμενη ισχύς από το αυτοκίνητο (On-Board Charger - OBC): Το κάθε αυτοκίνητο έχει το δικό του OBC που ορίζει τη μέγιστη ισχύ που μπορεί να τραβήξει ανά ώρα φόρτισης. Συνήθως η ισχύς είναι 7.4kW (μονοφασικός OBC) ή 11kW (τριφασικός OBC). Πλέον υπάρχουν και αυτοκίνητα με 22kW OBC.
  • Μέγιστη ισχύς φορτιστή: Η ταχύτητα φόρτισης καθορίζεται και από την ισχύ που μπορεί να διαθέσει ο φορτιστής. Μονοφασικός έως 7.4kW, Τριφασικός έως 22kW.

Για παράδειγμα: Έχω ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με OBC 11kW και με χωρητικότητα μπαταρίας 60kWh. Επίσης, τη στιγμή που πάω να το φορτίσω διαθέτει ήδη 12kWh επίπεδο φόρτισης. Συνδέοντάς το σε έναν φορτιστή με ισχύ έως 22kW, το αυτοκίνητο λόγω του OBC του θα τραβάει 11kW / h οπότε με αυτόν το ρυθμό θα έχουμε μια πλήρη φόρτιση (έως τις 60kWh) σε 4.5 ώρες περίπου.

Η EVPOWER είναι ελληνική εταιρεία με όραμα να διαδώσει την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα με καινοτόμες, αξιόπιστες, και ολιστικές λύσεις φόρτισης. Διαθέτουμε πλήρη και μεγάλη γκάμα ετοιμοπαράδοτων φορτιστών και καλωδίων φόρτισης για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Είμαστε επίσημοι εισαγωγείς & μεταπωλητές κορυφαίων κατασκευαστών και η πρώτη διαπιστευμένη και εξουσιοδοτημένη εταιρεία για πώληση και εγκατάσταση του φορτιστή Tesla στην Ελλάδα.

Η προσέγγισή μας είναι ολιστική με ολοκληρωμένες λύσεις φορτιστή, εγκατάστασης και λογισμικού. Δίνουμε έμφαση στην υψηλή ποιότητα και καινοτομία των φορτιστών μας και οι άρτια εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι ηλεκτρολόγοι μας αναλαμβάνουν την εγκατάσταση στο χώρο σας.

Σε εμάς θα βρείτε άμεση εξυπηρέτηση με συνέπεια και αξιοπιστία. Είμαστε από τις πρώτες εταιρείες που ασχολούμαστε με την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και από το 2020 έχουμε αναπτύξει μια μοναδική εξειδίκευση στο χώρο, υψηλή εμπειρία και τεχνογνωσία.

Τα τελευταία  4 χρόνια έχουμε εξυπηρετήσει πάνω από 500 πελάτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, και έχουμε συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα!

Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι θα φορτίζετε γρήγορα, με ασφάλεια και με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος στην οικία σας ανά πάσα στιγμή.

Επικοινώνησε μαζί μας και απόκτησε το δικό σου σταθμό φόρτισης!

Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπετε το χώρο σας σε προορισμό φόρτισης για κάθε οδηγό / ιδιοκτήτη ηλεκτρικού οχήματος.

Ο χώρος σας αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και έχει παρέχει μια επιπλέον υπηρεσία που προσφέρει ικανοποίηση και επαναλαμβανόμενες επισκέψεις για τους πελάτες σας.

Κατά τη διάρκεια φόρτισης, ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού οχήματος παραμένει στο χώρο σας για παραπάνω χρόνο και σε αυτό το διάστημα μπορείτε να του προσφέρετε παραπάνω υπηρεσίες και προϊόντα σας. Ενισχύεται το status της επιχείρησής σας και συνδέεστε με την Πράσινη Ενέργεια.